onsdag 20. juni 2012

Bare blåbær...

I dag måtte vi lage lunsjmuffins (fra Sif Orellana sin bok Spilopper & stjerneskud)med blåbær og bringebær. Siste skoledag. To hele måneder med ingen forpliktelser!

Når jeg derimot kikker ned i strikkekurven, eh... kremt hjørnet med kurver og nett..., føler jeg det er noen forpliktelser. Kanskje jeg skulle blitt ferdig med den der blåbærgenseren. Nøyaktig 45 min med siste innsats, inkludert et par avbrytelser.

Tenkte på eventyret om skilpadda og haren som skulle løpe om kapp. Ha, lett match mente vel haren. Men hvem kom først i mål? Jeg blir ikke fort ferdig når jeg bare skal strikke et sjal, et sjal til, et par sokker , en sokk som mangla i et par, en sjal-hals, en lue, og sikkert noe mer jeg ikke husker nå... Er ikke ferdig med alt det her må nevnes. Et prosjekt av gangen er for "pingler".


Sommerferiesmil eller snart-ferdig-med-å-ta-bilde-nå-mamma-smil?

Er du tålmodig, ble jeg nettopp spurt om på et jobbintervju. Ja! svarte jeg. He-he ser nok ikke sånn ut i strikkehjørnet. Men heldigvis vet jeg at jeg svarte ærlig. Jeg klarer det bare ikke når det er så mye fristende å strikke! Noen som kjenner seg igjen??






Så var det det ferdige resultatet av blåbærturen. Var redd jeg startet litt for tidlig på bisene og at den dermed ville bli kort, men det ser ut som jeg kom rimelig greit i havn. Storesøster var fornøyd med genseren, men tålmodighet til å ta mer enn ett bilde... Hmmm, en familiesvakhet?!









Genseren er "Prinsessen på ærten" av Marianne Isager. Jeg har strikket med en tråd spinni og en tråd alpaca 1 i lys grå begge to. En veldig god og myk kombinasjon. Regner med den blir mer myk og filta sammen etter en vask. Var veldig greit å strikke med også selv om det var to tynne tråder.

De blå og grønne kontrastfargene er fra bånsull, nøstebarn, holst garn og filcolana. Og hele genseren veier 246 g og passer til en helt normal 10åring.






























3 kommentarer:

  1. En flott genser ble det! Vi er vel flere i samme båt når det gjelder UFOer. Jeg skal straks avgårde på strikkekafe. Alltid koselig. Skal feste tråder og ferdigstille et par lovikkavotter før jeg tar fram bundingen.

    Ha er fin etttermiddag!

    SvarSlett
  2. Kjempefin genser! Vel verdt å få fullført.

    Så hyggelig å finne bloggen din, den må jeg følge med på. :)

    SvarSlett
  3. Så nydeleg ein genser! Og sjalet i forrige innlegg var også så vakkert! Eg ventar spent på neste blogginnlegg!!

    SvarSlett