fredag 30. mars 2012

Prinsesse eller blåbærplukker

Jeg har en forkjærlighet for tynne merinoullgarn. Og da vi på en sommerferie var innom Kristiansand, og ei svigerinne tok meg med på Blå dør, forstod jeg at det var litt mer å velge i enn Nøstebarn (uten å si at det er et dårlig alternativ). Men det var noe med hele pakka til Isager. Alle fargene, og de litt utradisjonelle mønstrene.
Litt av utfordringen med de ulike Isager designene for barn er at mange er opp til 8 år. Jeg havner også ofte på en str mindre med det ferdige resultatet pga strikkefasthet. Og med retninger hit og dit på mønsteret, så er det litt komplisert å regne ut større størrelser.

Prinsessen på Ærten er et enkelt mønster med litt ekstra detaljer (sånn at ikke alle gensere som ligger i skapet er rullegensere i en eller annen variant) som funker bra som skolegenser. Men jeg har sett meg litt blind på at det er en skikkelig prinsessegenser. Og med to gutter etter storesøster har jeg ikke vurdert den som et alternativ. Helt til jeg i vinter skulle bestille garn til Munken i grå til han i midten.Da "så" jeg en blåbærtur i Holst-esken min.
Det hadde visst samla seg litt ymse blå og blå-grønne farger gjennom noen år. Og med en lysgrå hovedfarge hadde jeg en plan i hodet.

 Veldig bra effekt med kanten og madrassene -eller liggeunderlag siden vi nå er på blåbærtur og ikke skal sjekke om det er ei ekte prinsesse i huset!Bolen er strikket opp til raglan og jeg har startet på ermene. Fornøyd med fargene:)

2 kommentarer:

  1. Hei, dette ser helt fantastisk ut! Flotte fargekombinasjoner, deilig garn. Får vi se det ferdige resultatet?

    Ha en fin strikkedag!

    SvarSlett
  2. En fan av tynn ull melder seg!

    Den lysegrå gjorde seg godt til de andre fargene du har i kurven, deilig miks!

    SvarSlett